Συλλήψεις επτά προσώπων για υπόθεση παράτυπων μεταναστών στη Λεμεσό

Χειροπέδες σε επτά πρόσωπα πέρασε η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά από επιχείρηση σε υποστατικό, όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν 28 υπήκοοι τρίτων χωρών. Από τους συλληφθέντες οι δυο φέρονται ως τα πρόσωπα που υπενοικίαζαν την κατοικία στα άλλα 26 πρόσωπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση ελέγχου της κατοικίας διεξήχθη γύρω στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, του Αρχηγείου Αστυνομίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, μετά από πληροφορία για παροχή ασύλου και διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται παράνομα στη Δημοκρατία.

Κατά την τρίωρη επιχείρηση, εντοπίστηκαν να διαμένουν σε δωμάτια της κατοικίας 28 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, ενώ τέσσερα από αυτά διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην Δημοκρατία και ένα πρόσωπο ότι εισήλθε και διέμενε παράνομα στη Δημοκρατία. Τα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν προέκυψαν στοιχεία εναντίον δυο εκ των προσώπων που εντοπίστηκαν στην οικία, ενός 35χρονου και ενός 28χρονου, οι οποίοι παρουσιάζονται ως ενοικιαστές της κατοικίας, δωμάτια της οποίας φέρεται να υπενοικίαζαν στα άλλα 26 πρόσωπα.

Εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σχετικά με υπόθεση παροχής ασύλου και υποβοήθησης και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις συνεχίζουν το ΤΑΕ Λεμεσού και η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.