Σύλληψη γιατρού και «συνεργάτη» Υπ. Άμυνας για αναστολές στρατιωτών επί πληρωμή!

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία μετά από καταγγελία γονέων που...ζήτησαν ρουσφέτι πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ για να τους απαλλάξουν τα παιδιά τους από την στράτευση

Στη σύλληψη συνταξιούχου στρατιωτικού γιατρού προχώρησε η Αστυνομία, ως υπόπτου για συμμετοχή στο κύκλωμα που φέρεται να παραχωρούσε έναντι αδράς αμοιβής αναστολές ή και απαλλαγές σε κληρωτούς στρατιώτες με το πρόσχημα ότι αντιμετωπίζουν ψυχικά και ψυχιατρικά νοσήματα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο συγκεκριμένος γιατρός, ηλικίας 70 χρονών που σήμερα ιδιωτεύει και είναι συνδεδεμένος με το ΓεΣΥ, συνελήφθη στις 20 του μήνα και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησής του για έξι μέρες.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ελέγχεται από το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας για να διαπιστωθεί το βάσιμο των πληροφοριών που εξασφαλίστηκαν και τον φέρουν να έχει εμπλοκή στο κύκλωμα. Να σημειωθεί ότι ως στρατιωτικός γιατρός είχε άμεση εμπλοκή σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονταν για παραχώρηση αναστολών ή και απαλλαγών σε κληρωτούς και εφέδρους από τη στρατιωτική τους θητεία λόγω ψυχικών-ψυχιατρικών νοσημάτων.

Τελεί υπό κράτηση ήδη ένα άτομο


Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση 57χρονος συνεργάτης του Υπ. Άμυνας ο οποίος συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες με την αστυνομία να κρατάει χαμηλό προφίλ στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο γιατρός συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή ενώ δύο ημέρες προηγουμένως, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε έναν 57χρονο μετά από καταγγελίες που διαβιβάστηκαν από το Υπουργείο Άμυνας στον οποίο αποτάθηκαν γονείς που ζήτησαν…. βόλεμα κατηγορώντας τον ότι τους εξαπάτησε.

€14,000 για απαλλαγή


Σύμφωνα με τους γονείς, πλήρωσαν τον ύποπτο με το ποσό των €14.000 προκειμένου να εξασφαλίσει σε δύο νεαρούς απαλλαγή από την Ε.Φ.

Προς διευκόλυνση των ανακρίσεων το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο οκτώ ημερών.

Ο 58χρονος ύποπτος, συνεχίζει το ρεπορτάζ, που δηλώνει άνεργος αλλά με διασυνδέσεις στο Υπουργείο Άμυνας, φέρεται να εξαπάτησε δύο οικογένειες αποσπώντας το συνολικό ποσό των €14.000 με σκοπό να εξασφαλίσει στα παιδιά τους απαλλαγή από την υποχρέωση εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας στην ΕΦ. Όταν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για απάτη, οι παραπονούμενοι κατήγγειλαν την υπόθεση στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι υποθέσεις που διερευνά η Αστυνομία αυξήθηκαν στις έξι με κάποιες εξ αυτών να αφορούν νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Και κομματικό στέλεχος

Ο ύποπτος εργαζόταν στο παρελθόν στο Υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη δεν πρόκειται για υπάλληλο του υπουργείου αλλά για συνεργάτη. «Πριν από περίπου 15 τόσα χρόνια είχε σχέση με κάποιο άτομο από το Υπουργείο Άμυνας» δήλωσε ο κ. Πετρίδης, με εμφανή την πρόθεση να μην αποκαλύψει το άτομο για λογαριασμό του οποίου εργαζόταν ο ύποπτος.


Και που δεν μπορεί αυτό το άτομο να είναι ένας απλώς υπάλληλος. Αλίμονο, όποιος έχει σχέση με ένα άτομο του Υπουργείου Άμυνας να βαφτίζεται συνεργάτης, να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο Υπουργείο Άμυνας και να στήνει μπίζνες στις πλάτες του κράτους!

Ο ύποπτος, καταλήγει το ρεπορτάζ, ήταν κομματικό στέλεχος και ασχολείτο στο Υπουργείο Άμυνας με θέματα αναστολών και απαλλαγών κληρωτών αλλά και εφέδρων καθώς και με τις προαγωγές και μεταθέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών. «Εν ολίγοις, υπηρετούσε στο ανεπίσημο Γραφείο Ρουσφετιών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.