Σύλληψη 39χρονου που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και διέμενε παράνομα στη Δημοκρατία

Άνδρας ηλικίας 39 ετών, ο οποίος διαμένει παράνομα στην Δημοκρατία, συνελήφθη τη Δευτέρα από την Αστυνομία, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί στο Παραλίμνι υπό την επήρεια αλκοόλης, χωρίς να έχει άδεια οδηγού και πιστοποιητικό ασφαλείας ενώ το όχημα δεν είχε πινακίδες εγγραφής.

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, το πρωί της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου, μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο στο Παραλίμνι όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 39χρονος, αιτητής πολιτικού ασύλου.

«Στον άνδρα διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με θετική ένδειξη, ενώ από έρευνες που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος οδηγούσε με πλαστή άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, χωρίς πινακίδες εγγραφής, χωρίς ζώνη ασφαλείας και χωρίς φώτα πέδησης» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η αίτηση του άνδρα για πολιτικό άσυλο απορρίφθηκε, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η προσφυγή που υπέβαλε στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας στις 21/12/22. Από τότε ο 39χρονος βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy