Σύλληψη δύο 15χρονων σχετικά με υπόθεση διάρρηξης σε σχολείο στην Πάφο

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων ηλικίας 15 ετών προχώρησε η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης σχολικού κτιρίου και κλοπής, μετά από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,συνελήφθησαν χθες βράδυ βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση, δύο πρόσωπα ηλικίας 15 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τα πιο πάνω αδικήματα. Οι δύο νεαροί φέρονται να ενέχονται σε υπόθεση διάρρηξης σχολικού κτιρίου και κλοπής, καθώς και απόπειρας διάρρηξης, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου στις 27/1/2019. Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό διήμερη κράτηση άλλο πρόσωπο ηλικίας 16 χρόνων.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, κάτοικος Πάφου 16 ετών, εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, εντός σχολικού κτιρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας διάρρηξης κτιρίου, διάρρηξης κτιρίου και κλοπής.

Συγκεκριμένα μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε σχολικό κτίριο στην Πάφο για έρευνα, μετά από ενημέρωση ότι ήχησε ο συναγερμός του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι αριθμός σχολικών αιθουσών είχαν παραβιαστεί, ενώ στην οροφή εντοπίστηκε ο 16χρονος.

Εναντίον του 16χρονου, ο οποίος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την εκεί παρουσία του, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό διήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, από τις αίθουσες που παραβιάστηκαν, δεν φαίνεται να έχει κλαπεί οτιδήποτε, πέραν από δέσμες κλειδιών των αιθουσών, οι οποίες εντοπίστηκαν στη συνέχεια στην αυλή του σχολείου.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.