Σύλληψη τεσσάρων μουσουλμάνων έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία

Πραγματοποιήσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Γαλλίας


Εκδήλωση διαμαρτυρίας διεξήχθη χθες το απόγευμα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία, κατά την οποία συμμετείχαν γύρω στα 80 πρόσωπα.

x2 1 scaled

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων ηλικίας 20, 21, 24 και 31 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με αδικήματα που αφορούν την συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, και του Περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμου.

Η ομάδα των ατόμων που αποτελείτο από μουσουλμάνους διαμαρτύρονταν για τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ από το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo και την κήρυξη «πολέμου» από το Γάλλο πρόεδρο κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού μετά την άγρια δολοφονία του Γάλλου καθηγητή, κάτι που προκάλεσε προσωπική κόντρα μεταξύ Μακρόν και Ερτογάν.

x7 1 scaled

Οι πιο πάνω οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διατάγματα πενθήμερης κράτησης τους.

x8 1 scaled

Επίσης, πρόσωπο ηλικίας 28 ετών συνελήφθη για επίθεση εναντίον αστυνομικού και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως του δόθηκε επιδοτήριο για να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αύριο το πρωί.
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

x5 1 scaledx4 1 scaled

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News