Τα συλλυπητήριά του για τν 74χρονο, Ουμίτ Τιλκί, τον πρώτο Τ/κ θύμα του κορωνοϊού στα κατεχόμενα εξέφρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, αφού – όπως γράφει – γνωρίζονταν από την θητεία του στον «δήμο» Λευκωσίας.

Με λύπη αναφέρει  κ. Ακιντζί, ενημερώθηκε για τον θάνατο του Τιλκί, ο οποίος εργαζόταν στον «δήμο» Λευκωσίας, όταν ο ίδιος ήταν «δήμαρχος».

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι τα δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού είναι ένα στο Πέργαμος και ένα στην Λάπηθο και πρόκειται για επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Να σημειωθεί ότι ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα δύο νέα σημερινά κρούσματα. Η Χαμπέρ Κίπρις αναφέρει ότι το κρούσμα στην Λάπηθο είναι ένα παιδί 13 ετών, που ήρθε σε επαφή με τον γείτονα, ο οποίος ήταν το χθεσινό κρούσμα στην Λάπηθο.

Ο διευθυντής ειδήσεων της ιστοσελίδας γράφει ότι  προβαίνουν σε αυτή την δημοσίευση πληροφοριών γιατί οι δηλώσεις του «υπουργού υγείας» είναι ελλιπείς και προκαλείται αναστάτωση μεταξύ των πολιτών.

Εν μέσω ανησυχιών για τους επαναπατρισθέντες Τ/κ που αναμένονται απόψε και αύριο από την Βρετανία, η Σιμπέλ Σιμπέρ, πρώην «πρωθυπουργός» και πρώην «πρόεδρος» της «βουλής», που προεδρεύει ως γιατρός του συμβουλευτικού σώματος για τον κορωνοϊό στο «πρωθυπουργικό» γραφείο, δήλωσε σήμερα ότι πρότειναν στον Ερσίν Τατάρ να σταματήσουν για 15 ημέρες από αύριο όλες οι συνδέσεις και οι είσοδοι στο ψευδοκράτος από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Είναι σημαντικό, είπε, για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού να μην έρθουν άλλα άτομα από το εξωτερικό.

Οι 168 Τ/κ, κυρίως φοιτητές, που θα φτάσουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα απόψε με ναυλωμένη πτήση από την Βρετανία, θα τοποθετηθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε φοιτητική εστία (που ελέγχει η τουρκική κυβέρνηση) στην Μόρφου. Ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι με ανάρτησή του στο Facebook ανάφερε ότι έλεγξε προσωπικά τους χώρους και τα δωμάτια, κάλεσε τους γονείς να είναι ήσυχοι, «τα παιδιά σας θα μείνουν σε ένα ευπρεπές και καθαρό μέρος με όλα τα απαραίτητα. Εδώ θα μείνει και η ανιψιά μου». Ανέβασε δε φωτογραφίες τόσο από τα δωμάτια όπου θα μείνουν τα άτομα αυτά, όσο και από τους κοινόχρηστους χώρους.

Εξάλλου με ανακοίνωσή του το «υπουργείο εσωτερικών» ενημέρωσε τους συγγενείς των ατόμων που θα έρθουν απόψε και αύριο από την Βρετανία με ποιο τρόπο μπορούν να στείλουν στα παιδιά και τους δικούς τους ανθρώπους κάποια προσωπικά αντικείμενα και ποια είναι αυτά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν μπορούν να στείλουν μαγειρεμένο φαγητό και όλα τα δέματα με προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, ξηρά τροφή, και κάποια άλλα είδη, θα μεταφέρονται μέσω της «επαρχιακής διοίκησης» κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή στους οικείους τους.