Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αδάμο Αδάμο, απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στην επιστολή του ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι «η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θανόντος και στο φίλο κυπριακό λαό».

«Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε μια επιφανής προσωπικότητα η οποία διακρίθηκε για την εντιμότητά, την καλλιέργεια και την ανθρωπιά του. Το όνομά του ταυτίστηκε με τους αγώνες της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία. Πνεύμα ανήσυχο και προοδευτικό, ο Βάσος Λυσσαρίδης, στον ένα αιώνα της ζωής του, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Κύπρου. Ένας γνήσιος δημοκράτης, γνωστός για την ευθύτητα και την αφοσίωσή του στο καθήκον, υπηρέτησε με πίστη τη χώρα του και τον ελληνισμό», αναφέρει η επιστολή.

«Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θανόντος και στο φίλο κυπριακό λαό», καταλήγει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Το ΠΣΕ εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) με σημερινή του ανακοίνωση εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του ΠΣΕ το 1949.

«Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε σημαντική ηγετική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Οι αρχές και οι αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης τον καθοδηγούσαν σε όλους τους αγώνες και τον πολιτικό του βίο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, το ΠΣΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Βάσου Λυσσαρίδη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.