Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του και τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό, ενός σημαίνοντα μέλους και Πρώην Προέδρου του Μιχαλάκη Ζαμπέλα.
Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΛΚ την περίοδο 1976-1978 και υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά, ενεργά και διακεκριμένα στελέχη του. Αποτέλεσε μια σημαντική προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου με παράλληλη πλουσιότατη κοινωνική δράση. Σε αναγνώριση της ποιότητας και προσωπικότητάς του, της πολύμορφης προσφοράς του στον επιχειρηματικό κόσμος, την κοινωνία και τον πολιτισμό, έτυχε πολλών διακρίσεων. Ο ΣΕΛΚ έχει ήδη τιμήσει τον Μιχαλάκη Ζαμπέλα, ως μία εξέχουσα προσωπικότητα, σε Ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν το 2010.

Κατά την περίοδο της ανάπτυξη της λογιστικής και του επαγγέλματος γενικότερα ο Μιχάλακης Ζαμπέλας, ως εξέχων επαγγελματίας λογιστής, συνέβαλε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ενεργώντας ως επιχειρηματικός λογιστής, με πλούσια δράση στην προσέλκυση και λειτουργία διεθνών επιχειρήσεων στην Κύπρο. Αναγνωρίζοντας ότι η ιδέα των διεθνών επιχειρήσεων θα βοηθούσε την οικονομία, ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας, ήταν το βασικό πρόσωπο που έφερε την υπεράκτια επιχείρηση στην Κύπρο, ως επαγγελματίας λογιστής με σπουδές από το Ηνωμένο Βασίλειο και κατά την περίοδο εκείνη που ήταν επικεφαλής της πολυεθνικής εταιρείας Coopers & Lybrand (αργότερα PwC Cyprus).

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό του ΣΕΛΚ εκφράζουν βαθιά θλίψη για την απώλεια και διαβιβάζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα παραστεί και θα εκπροσωπήσει τον ΣΕΛΚ στην κηδεία του Μιχαλάκη Ζαμπέλα. Παράλληλα στην επόμενη συνεδρία, θα λάβει αποφάσεις για να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος.