Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Καινοτομίας Το 5G θα ανοίξει νέες προοπτικές για την Κύπρο.

Στο επίκεντρο τα θέματα κυβερνοασφάλειας

Η τεχνολογία 5G ήρθε για να μείνει και σίγουρα θ΄ ανοίξει νέες προοπτικές για την Κύπρο.

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, μιλώντας στο on line conference της fmw για την εφαρμογή του 5G στην Κύπρο.

Όπως είπε ο κ. Κόκκινος, η νέα τεχνολογία θα προσφέρει πολλά οφέλη σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας, ενώ θα επισπεύσει τον ψηφιακό  μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι το 5G θα ανοίξει νέα επαγγέλματα για τους νέους μας, οι οποίοι θα πρέπει να εντάξουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους την υψηλή τεχνολογία, την κυβερνοασφάλεια, την πληροφορική και τα μαθηματικά.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Επικοινωνιών – Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας κ. Γ. Μιχαηλίδης είπε ότι η Υπηρεσία του παρακολουθεί τις εξελίξεις της νέας τεχνολογίας και λαμβάνει όλα τα μέτρα για ομαλή εφαρμογή της. Ακόμα, επισήμανε ότι η Υπηρεσία του βρίσκεται σε επαφή με τις εταιρείες επικοινωνίας για μείωση του κόστους του διαδικτύου στην Κύπρο.

Εκ μέρους της CYTA ο κ. Χρ. Φοινιώτης παρουσίασε τα οφέλη που θα έχουν οι πελάτες της CYTA από το 5G και μίλησε για μια νέα εποχή στον τομέα της τεχνολογίας. Ακόμα, μίλησε για την ετοιμότητα της CYTA να εφαρμόσει με πλήρη επιτυχία τη νέα τεχνολογία, οδηγώντας την Κύπρο στη νέα ψηφιακή εποχή.

Τέλος, εκ μέρους του ΣΥΤΕΑ ο κ. Αρ. Αναστασιάδης έθεσε το θέμα της κυβερνοασφάλειας και των νομικών προεκτάσεων της εφαρμογής του 5G, τονίζοντας ότι όλοι οι φορείς πρέπει να εργαστούν για την ασφαλή επιτυχία της.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο διευθύνων Σύμβουλος της fmw και δημοσιογράφος κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Κεντρικός Χορηγός του conference ήταν η CytaMobile – Vodafone και Χορηγοί επικοινωνίας το μηνιαίο οικονομικό περιοδικό nomisma και η ομώνυμη ιστοσελίδα nomisma.com.cy

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.