Υπογράφεται εντός των ημερών συμφωνία Δήμου Στροβόλου και ΑΗΚ για αντικατάσταση από την Αρχή 9.000 ενεργοβόρων λαμπτήρων του Δήμου οδικού φωτισμού με οικονομικούς λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία αντικατάστασης των λαμπτήρων αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του τρέχοντος έτους.

Υπολογίζεται με τους νέους λαμπτήρες, σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, ότι θα επιτευχθεί ετήσια εξοικονόμηση έως και 40% (€400.000) από το περίπου €1 εκ. που ξοδεύει κάθε χρόνο ο Δήμος για οδικό φωτισμό, σημειώνοντας ότι σε περίπου μια εξαετία θα γίνει απόσβεση του κόστους αντικατάστασης.

Σημείωσε ότι το κόστος αντικατάστασης των λαμπτήρων θα ανήλθε στα €1,5 εκ. και καλύφθηκε εξ΄ ολοκλήρου από χαμηλότοκο δάνειο ύψους €2 εκ. που παραχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα αναμενόμενα οφέλη από την τοποθέτηση των λαμπτήρων LED, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι είναι τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Κατεδάφιση παράνομων γκαράζ σε δημόσιους χώρους
———————————-
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Στροβόλου ανακοίνωσε πως ο Δήμος θα προχωρήσει σε κατεδάφιση όλων των παράνομων υποστατικών (γκαράζ) που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στους προσφυγικούς οικισμούς.

Εξήγησε ότι με τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών και τους δυνατούς ανέμους τα σκέπαστρα των συγκεκριμένων γκαράζ που είναι από τσίγκινο υλικό εκσφενδονίστηκαν στον αέρα με αποτέλεσμα να καταστούν φονικά όπλα για δημότες που μπορεί να διέρχονταν την συγκεκριμένη στιγμή από την περιοχή.

Ευτυχώς δεν υπήρξε οποιοδήποτε συμβάν και προς αποφυγή και στο μέλλον παρόμοιων περιστατικών, επικίνδυνων για την ζωή οποιουδήποτε δημότη, αποφασίστηκε να κατεδαφιστούν τέτοιους είδους παράνομα υποστατικά που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους οι οποίοι αφορούν, μεταξύ άλλων πεζοδρόμια, δρόμους και χώρους πρασίνου, τόνισε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

«Υπήρχε ανοχή εδώ και τέσσερις δεκαετίες αλλά πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», είπε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου, προσθέτοντας ότι αυτού του είδους τα γκαράζ αποτελούν φονικά όπλα και πλέον αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να τα αφαιρέσουμε από τους δημόσιους χώρους.