Συμφωνία για αλλαγές στα ταμεία υγείας υπέγραψαν συντεχνίες – εργοδότες

Συμφωνία για αλλαγές στα ταμεία υγείας υπέγραψαν σήμερα συντεχνίες και εργοδότες.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης είπε ότι τα ταμεία υγείας που λειτουργούν σήμερα διάφορες συντεχνίες, θα συνεχίσουν την λειτουργία τους μέχρι και την πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ την 1η Ιουνίου του 2020.

Όπως εξήγησε, με βάση την συμφωνία που έχει υπογραφεί, από τον Μάρτιο που αρχίζουν οι εισφορές για σκοπούς ΓΕΣΥ μέχρι τις 31/5/2019, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν πλήρως τις εισφορές στα συντεχνιακά σχέδια ασφάλισης.

Πρόσθεσε ότι για την περίοδο από την 1η Ιουνίου του 2019 μέχρι τις 31/5/2020 οι εισφορές στα συντεχνιακά ταμεία μειώνονται κατά το ήμισυ.


Από την 1η Ιουνίου του 2020 με την πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ οι σχετικές εισφορές θα τερματιστούν.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, διασφαλίζει τους δικαιούχους των ταμείων υγείας των συντεχνιών οι οποίοι δεν θα μείνουν ακάλυπτοι μέχρι την πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Την συμφωνία υπέγραψαν σήμερα οι Γενικοί Γραμματείς των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου και ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.