Συμφωνούμε Νίκο, είσαι ικανός για όλα!

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

 

Παραπονέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Συναγερμικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης για «πολιτική της κλειδαρότρυπας», η οποία υποβαθμίζει την πολιτική ζωή του τόπου και απειλεί τη δημοκρατία.

Πρώτα-πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Μιλούμε, συνήθως, για «κλειδαρότρυπα» όταν κάποιος ασχολείται με τη σεξουαλική δραστηριότητα ή προσανατολισμό κάποιου άλλου.

Σαν αυτό που κάνει, ας πούμε, ο πλέον ένθερμος συνοδοιπόρος και υποστηρικτής του Ν. Χριστοδουλίδη, Ανδρέας Θεμιστοκλέους (αλήθεια ο άλλος Αντρέας στο επιτελείο, τι γνώμη έχει για την παρουσία αυτού του Αντρέα στο επιτελείο;). Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νίκη των ακροδεξιών στην Ιταλία και ευχόταν περαστικά σε όλους τους ΛΟΑΤΚΙ και άτομα άλλων «χρεοκοπημένων ιδεολογιών». Φαντάζομαι, κάποιος που υποστηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, το κάνει γιατί ενδεχομένως βρίσκει τις ιδέες του όμοιες ή έστω κοντά στις δικές του. Σωστά; Ας το ξεκαθαρίσει το «νέο ήθος» στην πολιτική που ακούει στο όνομα Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην ομιλία του ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχει ένα «τοξικό κλίμα».

Αλήθεια, σε ποιο τοξικό κλίμα αναφέρεται; Σε αυτό που έχτιζε όταν έδινε οδηγίες προς τον πρώην συνεργάτη του να δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ για να χτυπήσουν δημοσιογράφο ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, έλεγε «κατούρη τον Γλαύκο Κληρίδη»;

Αναφέρθηκε, επίσης, σε αποπροσανατολισμό που «σκοπίμως, εργολαβικά και συντονισμένα καλλιεργούν κάποιοι».

Να επισημανθεί, λέω εγώ το «εργολαβικά και συντονισμένα»: αυτή ακριβώς ήταν η οδηγία που έδωσε στον συνεργάτη του όταν του ζητούσε να δημιουργήσει 4 ψεύτικους λογαριασμούς στα ΜΚΔ και στη συνέχεια τον συμβούλευε να διασύρει τον άνθρωπο του ΔΗΣΥ και να τον παρουσιάζει πανικόβλητο.

«Κάποιοι είναι ικανοί για όλα», είπε στο ακροατήριό του.

Αυτό το «κάποιοι είναι ικανοί για όλα» το έχουμε εξακριβώσει και εμείς όταν σε ένα από τα screenshots φαίνεται να έγραψε: «Φίλε, στο Twitter πόσα accounts έχεις;» και μετά από αυτό παράγγειλε άλλα έξι accounts, συνολικά 10! Αργότερα έγραψε στον συνεργάτη του: «Κάνε 4 άλλα accounts στο Facebook με δύο ονόματα γυναικών και δύο ανδρών και κάνε τα post που εσύ θέλεις να κάνεις». Έδινε ο ίδιος οδηγίες και για το τι θα γράφουν και πότε τα ψεύτικά του accounts: «Να απαντήσουν έντονα τα accounts μου»!

«Κατάφερε να μείνει καθαρός», είπε, «μακριά από τις όποιες καταχρήσεις της εξουσίας».

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα χρήματα της «διαφώτισης για το Κυπριακό», με την αποχώρησή του έμειναν αναξιοποίητα: Δεν δαπανήθηκαν σε προσωπικό φωτογράφο και φανελίτσες “MFA and Friends”.

«Συνειδητά επιλέξαμε τον τρόπο αντίδρασής μας ώστε να μη συμβάλουμε στην πόλωση», συμπλήρωσε.

Μα γιατί να ασχοληθεί με οτιδήποτε το «επίσημο επιτελείο»; Αφού έχει τα ψεύτικα accounts του… άλλου επιτελείου! Σε μια οδηγία του γράφει: «Όχι όλα σήμερα. Και όχι το ίδιο κείμενο. Μετά φαίνεται στημένο. Πρέπει να είναι αυθόρμητα. Πάολα και Μυλωνά έβαλαν το ίδιο σε 10 λεπτά. Όχι, δεν είναι αυτό που θέλουμε. Έτσι χάνουμε και τα αυθόρμητα και τα θεωρούν όλα στημένα». Αυτό και αν είναι το καλό, το ορθόδοξο, επιτελείο.

Όντως, κ. Χριστοδουλίδη, κάποιοι είναι ικανοί για όλα, το συνειδητοποιήσαμε στα μηνύματά σου που διαβάσαμε

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.