Συμμερίζεται τον προβληματισμό της ΠΣΕΜ η ΟΕΛΜΕΚ – Έντονος ο προβληματισμός για τις εξετάσεις τετραμήνων

Προβληματισμό εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ για τις εξετάσεις τετραμήνων, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται και τις ανησυχίες των μαθητών για το θέμα.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι σχετικά με την αυριανή δίωρη αποχή των μαθητών για τις εξετάσεις τετραμήνων, δηλώνει ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό της ΠΣΕΜ αναφορικά με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, στη διεξαγωγή των εξετάσεων και καλεί τον Υπουργό “να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών”.

“Η πρόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη ανησυχία που υπάρχει αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, προκαλώντας δικαιολογημένα μεγάλη πίεση και αναστάτωση στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και πιθανές ανισότητες μεταξύ των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου. Η ΟΕΛΜΕΚ ανησυχεί για το ενδεχόμενο πολλοί/ές μαθητές/τριες να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό κατά την περίοδο των εξετάσεων τον Ιανουάριο, γεγονός που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ πιθανό”, αναφέρει η ανακοίνωση.