Συμμετοχή 13 καλλιτεχνών από 7 χώρες στο 8ο διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στην Αγία Νάπα

Το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής πραγματοποιείται φέτος στην Αγία Νάπα ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη συμμετοχή 13 καλλιτεχνών από 7 χώρες.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ξεκίνησαν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής, μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι εργασίες του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου».

Στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο «θα λάβουν μέρος 13 καλλιτέχνες από επτά χώρες μεταξύ των οποίων Ρωσία, Ουκρανία, Ισπανία, Ιράν, Αρμενία, Πολωνία και Γαλλία, οι οποίοι θα φιλοτεχνήσουν με κυπριακή πέτρα κυρίως καθώς και με άσπρο μάρμαρο 20 περίπου έργα. Η θεματογραφία των έργων θα πηγάζει κυρίως από την Ελληνική Μυθολογία και τα έργα θα είναι μοντέρνας τεχνικής».

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Κίκης Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «στόχος της διοργάνωσης του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής είναι ο περαιτέρω εμπλουτισμός του Πάρκου με περισσότερα έργα και η γνωριμία του κοινού με την τέχνη της Γλυπτικής. Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων ξεναγήσεις – εκδρομές σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, έτσι ώστε οι καλλιτέχνες να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας».

Πρόσθεσε ότι «αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, θα είναι η μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμποσίου, στην οποία θα παραστεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των έργων και θα τιμηθούν οι καλλιτέχνες τόσο από τον Δήμο Αγίας Νάπας όσο και από τον Σύνδεσμο «Αρωμα» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας».

Σημειώνεται ότι «ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει σε καθαρισμό του Πάρκου Γλυπτικής και δεντροφύτευση αρωματικών φυτών και δέντρων».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.