Συμμετοχή ακαδημαϊκών ΤΕΠΑΚ σε επιτροπή για αντιμετώπιση επιπτώσεων πανδημίας

Στην Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην ψυχική υγεία των συνανθρώπων μας, συμμετέχουν δυο ακαδημαϊκοί του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα για βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Σ.Κυριακίδου: Φόβοι της ΕΕ για «έκρηξη» του κορωνοϊού – Κάλεσμα στα κράτη μέλη για μέτρα κατά των μεταλλάξεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό, δυο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου, επιλέγηκαν για να στελεχώσουν την Ειδική Επιτροπή που έχει συστήσει πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και αναλαμβάνοντας δράσεις, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, για την ψυχολογική ανάκαμψη συμπολιτών μας.

Πρόκειται, προστίθεται, για την Αναπληρώτρια Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής, Δρα Μαρία Καρανικόλα και τον Επίκουρο Καθηγητή Γνωστικής Νευροεπιστήμης του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης, Δρ Νίκο Κωνσταντίνου. Επίσης, η Δρ. Ελένη Χατζηγεωργίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Μαιευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής, επιλέγηκε για τη στελέχωση σχετικής υπο-επιτροπής.

Σύμφωνα το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζει η ανακοίνωση, το έργο της Επιτροπής θα επικεντρωθεί σε καθορισμένους πυλώνες, αποσκοπώντας στη συμβουλευτική αρωγή προς το Υπουργείο Υγείας για την ανάληψη δράσεων, με στόχο την πρόληψη και ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από την πανδημία στην ψυχική υγεία.