Συμμετοχή ΣΥΛ σε ευρωπαϊκό έργο για βελτίωση της ποιότητας νερού

Με περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας νερού που τους παρέχεται αναμένεται να επωφεληθούν οι καταναλωτές από τη συμμετοχή του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού στο ευρωπαϊκό έργο IntoDBP.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΛ, στις 26 και 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου, το οποίο διερευνά το θέμα του σχηματισμού παραπροϊόντων της χλωρίωσης (DBPs-Disinfection By-Products) που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού στις ανεπτυγμένες χώρες.

Θα έχει διάρκεια 4 χρόνων και το συνολικό ποσό που θα διοχετευθεί στην Κύπρο μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος θα είναι περίπου € 850.000, προστίθεται.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι καταναλωτές αναμένεται ότι θα επωφεληθούν με περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας νερού που τους παρέχεται.

Στο έργο συμμετέχουν 16 Οργανισμοί από εννέα διαφορετικές χώρες, ενώ από την Κύπρο συμμετέχουν τρεις Οργανισμοί, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου – με τέσσερα τμήματα και ερευνητικά κέντρα του – και η εταιρεία S.K. Euromarket.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.