Συμπερίληψη επικοινωνιακών μηνυμάτων για την Οδική Ασφάλεια σε διαφημίσεις για αλκοόλ και οχήματα

Electronic road sign warns drivers of the air pollution affecting our ozone layer. HD 1080

Υποχρεωτική θα γίνει η συμπερίληψη μηνυμάτων σε διαφημίσεις που σχετίζονται με οχήματα και αλκοόλ, καθώς εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη σχετική πρόταση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, μέσω της οποίας τροποποιείται «Ο περί Οδικής Ασφάλειας» Νόμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σε δήλωσή του, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι «πρόκειται για ακόμα ένα εργαλείο που θα έχουμε πλέον στην διάθεση μας όσον αφορά την οδική ασφάλεια».

«Όπως και σε προϊόντα καπνού τοποθετείται προειδοποιητικό μήνυμα υγείας, έτσι και σε διαφημίσεις και προϊόντα που έχουν σχέση με την οδική ασφάλεια, όπως τα οχήματα και η πώληση αλκοόλ, θα είναι υποχρεωτικό να τοποθετούν μήνυμα που είναι σχετικό με την οδική ασφάλεια. Είναι μια πρακτική που ακολουθούν και άλλα κράτη στο εξωτερικό για διάφορα θέματα με επιτυχία και πλέον θα εφαρμοστεί και στην Κύπρο», εξήγησε.

Ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο θα προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή «προσθέτοντας ακόμα ένα εργαλείο αντιμετώπισης θεμάτων που άπτονται της οδικής ασφάλειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.