Συμπληρώνεται ο φάκελος και πάει δικαστήριο η απάτη στη Βασιλική Γη

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα συμπληρωθεί ο φάκελος της ποινικής έρευνας που διεξάγει το ΤΑΕ Λάρνακας για την απάτη στον αγροτικό συνεταιρισμό Βασιλική Γη. 

Όπως πληροφορούμαστε, χθες αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος και ο δεύτερος συλληφθείς, αλλά μόνο μέχρι νεοτέρας. Και τούτο επειδή, την ερχόμενη εβδομάδα θα συμπληρωθεί ο φάκελος και θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για να αποφασιστεί η καταχώριση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές προσανατολίζονται στην ετοιμασία ενός φακέλου με δύο κατηγορητήρια παρά το ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο δύο ξεχωριστών φακέλων. Η ουσία πάντως είναι ότι και ο 31χρονος διευθυντής της εταιρείας, αλλά και ο 34χρονος που συνελήφθη στη συνέχεια, εκτός απροόπτου. θα είναι κατηγορούμενοι ενώπιον δικαστηρίου για την απάτη μισού εκατομμυρίου ευρώ στην εταιρεία “Βασιλική Γη Δημόσια Λτδ”. Όπως πληροφορούμαστε επίσης, δεν αποκλείεται στη συνέχεια, ο ένας από τους δύο να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του άλλου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από λογιστικό έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας που ασχολείται με την εμπορία φθαρτών και φρούτων που παράγονται στην ορεινή Λάρνακας. Ο έλεγχος έδειξε τρύπα μισού εκατομμυρίου ευρώ στα ταμεία της εταιρείας και η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 31χρονου διευθυντή.  Ακολούθως, στη βάση μαρτυρίας, συνελήφθη και ο 34χρονος που φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απάτη.

 Τάσος Περδίος 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.