Συμπλοκές στην Πάφο: Διατάγματα κράτησης 6 ημερών για 4 προσώπα – Αναζητούνται άλλοι 10

Άλλα τέσσερα πρόσωπα, που φέρονται από μαρτυρίες να εμπλέκονται στις συμπλοκές μεταξύ Σύρων κατοίκων Πάφου στην Πάφο στις 3 Ιανουαρίου, συνέλαβε χθες η Αστυνομία και προσήχθησαν σήμερα στο Δικαστήριο Πάφου, με αίτημα για περαιτέρω κράτηση τους για διαλεύκανση των υποθέσεων.

Οι δυο εξ αυτών φέρονται να συμμετείχαν και στις αντίστοιχες συμπλοκές της Χλώρακας την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου.

Από το επεισόδιο της Πάφου φαίνεται να τραυματίστηκαν σοβαρά δυο άτομα συριακής καταγωγής, το μεν ένα υπέστη κάταγμα πλευρών αριστερά και πνευμονοθώρακα, χειρουργήθηκε και κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ το δεύτερο φέρει δυο κατάγματα στο αριστερό χέρι από πτώση από το παράθυρο του διαμερίσματος του, τοποθετήθηκε νάρθηκας και επίσης κρατήθηκε για νοσηλεία.

Η κατάσταση αμφότερων κρίνεται σοβαρή.

Ο ανακριτής της υπόθεσης λοχίας Δ. Αγησιλάου του ΤΑΕ Πάφου ανάφερε στο Δικαστήριο όλες τις λεπτομέρειες που γνωρίζει η αστυνομία και που προήλθαν από αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.

Είπε πως εκδόθηκαν ήδη 10 εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα που ορισμένα ακόμα αναζητούνται, ότι οι τραυματισμοί προέκυψαν από το πρώτο επεισόδιο στην Πάφο, ότι κατά το δεύτερο επεισόδιο στη Χλώρακα υπήρχαν περί τα 150 άτομα αραβικής καταγωγής σε προαύλιο συγκροτήματος διαμερισμάτων όπου συνεπλάκησαν με ξύλα και αλλά αντικείμενα. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο ο λόγος των συμπλοκών. Θα διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες στις οικίες των υπόπτων, θα διενεργηθούν αναγνωριστικές παρατάξεις και αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, πρόσθεσε.

Η συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων υπόπτων, ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου δεν έφερε ένσταση στα αιτήματα της αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων ούτε στη διάρκεια κράτησης για 6 ημέρες, δηλώνοντας πως οι ύποπτοι βρίσκονται στη διάθεση της αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν τελικά είχαν εμπλοκή στα επεισόδια ή όχι. Την κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε η κα Χρύσω Περγαντή.

Το Δικαστήριο με πρόεδρο τον κ Γιώργο Βλάμη εξέδωσε διάταγμα κράτησης των υπόπτων για 6 μέρες με σκοπό την ολοκλήρωση των αστυνομικών ανακρίσεων, αναφέροντας πως στάθμισε το δημόσιο συμφέρον από τη μια και το δικαίωμα ελευθερίας των υπόπτων από την άλλη και πως οι προϋποθέσεις έκδοσης των διαταγμάτων κράτησης πληρούνται.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.