Συμπλοκές στο μόλο της Λεμεσού: Αστυνόμευση, αλλά και κοινωνική ένταξη των αλλοδαπώνΤο γεγονός ότι ο μόλος της Λεμεσού και ειδικότερα η περιοχή του παραλιακού πάρκου όπου καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες φιλήσυχοι πολίτες με μικρά παιδιά, γίνεται συχνά πεδίο μάχης μεταξύ ομάδων νεαρών και κυρίως αλλοδαπών, έχει εντείνει τις ανησυχίες τόσο των Τοπικών Αρχών όσο και των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι υποδεικνύουν την ανάγκη για περισσότερη αστυνομική επιτήρηση της περιοχής.

Η διαπίστωση ότι στην προχθεσινή αιματηρή συμπλοκή που έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια οικογενειών που έκαναν τη βόλτα τους στην περιοχή, συμμετείχαν 25-30 άτομα προερχόμενα από αλλοδαπούς που διαμένουν τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λάρνακα, προβληματίζει ακόμα περισσότερο και επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών. Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν πολίτες που έγιναν μάρτυρες και αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, οι Τοπικές Αρχές και γενικότερα το κράτος θα πρέπει να ενισχύσουν και να διευρύνουν τα προγράμματα επιμόρφωσης και παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών κυρίως των υπηκόων τρίτων χωρών για αποτελεσματική ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Στην προκειμένη περίπτωση, αιτία της σύγκρουσης ήταν οικονομικές και άλλες προσωπικές διαφορές. Δέκα περίπου Ινδοί που ήρθαν από τη Λάρνακα, συναντήθηκαν με 28χρονο συμπατριώτη τους ο οποίος πλαισιωνόταν από ομάδα φίλων του και θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους με μαχαίρια και ρόπαλα.

Όταν τα περιπολικά της Αστυνομίας έφτασαν στη σκηνή, οι εμπλεκόμενοι άρχισαν να τρέχουν μέσα στον κόσμο προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης, αφήνοντας αιμόφυρτο στο δάπεδο τον 28χρονο, ο οποίος τραυματίσθηκε προφανώς μετά από κτυπήματα που δέχτηκε με μαχαίρι.

Οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο κυνηγήθηκαν από την Αστυνομία και έγινε κατορθωτό να συλληφθούν δύο νεαροί Ινδοί, φίλοι του 28χρονου οι οποίοι ανακρινόμενοι ανέφεραν ότι περνούσαν από την περιοχή αλλά δεν πήραν μέρος στη συμπλοκή, ισχυριζόμενοι ότι τα επιθετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν είναι δικά τους, αλλά τα βρήκαν στην περιοχή και τα μάζεψαν. Από τις έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας, προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στη συμπλοκή 7 Ινδών που διαμένουν στη Λάρνακα. Για τέσσερις από αυτούς εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία τους και καταζητούνται με ένταλμα σύλληψης.

Σε ό,τι αφορά τον 28χρονο τραυματία υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του θεωρείται ως πολύ σοβαρή.

Χρήστος Χαραλάμπους