Συμπλοκή στη Χλώρακα: Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία – Αναμένεται έκδοση ενταλμάτων σύλληψης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου για τα επεισόδια  που εκτυλίχθηκαν το βράδυ τη Τρίτης στην Πάφο, όταν, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, περίπου 150 άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία γύρω στις 6.50 το απόγευμα, δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για συγκέντρωση σε συγκρότημα διαμερισμάτων, στη Χλώρακα, δύο ομάδων αποτελούμενων από 150 περίπου άτομα τα οποία συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Η συμπλοκή διήρκεσε 15 περίπου λεπτά, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η μία ομάδα αποχώρησε.

Κατά την άφιξη των πρώτων μελών της Αστυνομίας του ΤΑΕ και του ΟΠΕ με πολιτικά στη σκηνή, είπε ο κ. Ιωάννου, ο αριθμός των προσώπων που ήταν συγκεντρωμένα στον πιο πάνω χώρο κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, προφανώς, όπως ανέφερε, μη γνωρίζοντας ότι είναι αστυνομικοί, ρίχνοντας εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Από της εξετάσεις που έγιναν, οι εμπλεκόμενοι φέρεται να εξέλαβαν τους αστυνομικούς ως την ομάδα που είχε αποχωρήσει και νόμιζαν ότι επέστρεψε, είπε ο κ. Ιωάννου. Όταν οι αστυνομικοί έρριψαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς οι συγκεντρωμένοι τράπηκαν σε φυγή και τότε αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για αστυνομικούς.

Λόγω του μεγάλου αριθμού προσώπων που βρισκόταν στην περιοχή συγκροτήθηκε αντιοχλαγωγική ομάδα, για αποκατάσταση της τάξης, είπε.

Κατά την άφιξη της αντιοχλαγωγικής ομάδας, τα πιο πάνω πρόσωπα διαλύθηκαν, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνέχισαν να διενεργούν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες στην περιοχή. Κατά τις περιπολίες, ανακόπηκε για έλεγχο ένας 24χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα μαχαίρι, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Επίσης, κατά τις περιπολίες σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, εντοπίστηκε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε υποστεί αρκετές ζημιές και είναι ιδιοκτησίας ενός προσώπου από την Συρία.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, γύρω στις 6.30 το απόγευμα, ενώ ο ίδιος βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του, σε αδιέξοδο δρόμο, αριθμός προσώπων, κρατώντας ξύλα και άλλα αντικείμενα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και
προκάλεσαν ζημιές στο όχημα του, ενώ ο ίδιος τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του στο σημείο. Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε το επεισόδιο ως μικρής έκτασης χωρίς να υπάρχει τραυματισμός που, όπως ανέφερε, προβληματίζει ωστόσο την Αστυνομία. Είπε ακόμη πως αναμένεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Την υπόθεση οχλαγωγίας, συμπλοκής, επίθεσης εναντίον Αστυνομικών, πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία και μαχαιροφορίας, διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.