Συμπλοκή στη Λάρνακα: Υπό οκταήμερη κράτηση ο 37χρονος που φέρεται να ανέσυρε πιστόλι

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, που συνεδρίασε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών, εναντίον άνδρα ηλικίας 37 ετών, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσηλευτήριο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 2.15 το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Μαρτίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία που αφορούσε συμπλοκή προσώπων σε περιοχή στη Λάρνακα και ότι από το σημείο παραλήφθηκε ένα τραυματισμένο πρόσωπο ηλικίας 37 ετών».

Προστίθεται ότι «λίγο αργότερα δύο πρόσωπα ηλικίας 40 και 54 ετών από την επαρχία Λάρνακας, μετέβησαν στα γραφεία του ΤΑΕ της πόλης όπου και παρέδωσαν ένα πιστόλι, με το οποίο σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν, δέχθηκαν επίθεση από άντρα ηλικίας 37 ετών, που φέρεται να τους απείλησε με το συγκεκριμένο όπλο. Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφεραν στην κατάθεση τους οι δύο άνδρες, χθες μετά το μεσημέρι μετέβησαν την οικία του 37χρονου στη Λάρνακα για επίλυση διαφορών που φέρονται να είχαν μεταξύ τους».

Ωστόσο, όπως ανέφεραν, «στη θέα των δύο, ο 37χρονος φέρεται να ανέσυρε πιστόλι και να τους απείλησε. Στην προσπάθεια των δύο αντρών να τον αφοπλίσουν, αυτός φέρεται να τους επιτέθηκε και να τους προκάλεσε εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος τους».

Στην ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας αναφέρεται επίσης ότι «από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία στο πιστόλι, το οποίο δεν έφερε φυσιγγιοθήκη, διαπιστώθηκε ότι ήταν έμφορτο, αφού στη θαλάμη υπήρχε ένα φυσίγγιο διαμέτρου 9 χιλ. Ακόμα από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 37χρονου, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν άλλα τρία πλήρη φυσίγγια διαμέτρου 9 χιλιοστών».

Στους δύο άντρες «δόθηκε σχετικό έντυπο ιατρικής εξέτασης για να μεταβούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ ο 37χρονος είχε ήδη μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτός φέρει μώλωπες και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και υποβάλλεται σε εξετάσεις».

Ο 37χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy