Συμβάσεις για καταπολέμηση εγκλήματος και έκδοση φυγόδικων υπέγραψαν Κύπρος και Καζακστάν

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου και ο Γενικός Εισαγγελέας του Καζακστάν κ. Berik Assylov υπογράφουν δύο συμβάσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Καζακστάν.

Κύπρος και Καζακστάν υπέγραψαν την Πέμπτη δύο συμβάσεις που αφορούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος και στην έκδοση φυγόδικων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, και ο Γενικός Εισαγγελέας, του Καζακστάν Μπερίκ Ασίλοφ, υπέγραψαν δύο Συμβάσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Καζακστάν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η «Συμφωνία για τη Νομική Συνδρομή σε Ποινικές Υποθέσεις» αφορά την ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Η νομική συνδρομή περιλαμβάνει κυρίως την επίδοση και παράδοση εγγράφων και αντικειμένων, τον εντοπισμό και την αναγνώριση προσώπων και αντικειμένων ή μαρτυριών και καταθέσεων.

Doc.20221020.4003276.Dikaiosinis3 Scaled
Η υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως κα στέφη δράκου και ο γενικός εισαγγελέας του καζακστάν κ. Berik assylov υπογράφουν δύο συμβάσεις μεταξύ της κυπριακής δημοκρατίας και της δημοκρατίας του καζακστάν.

Η «Συμφωνία για την Έκδοση Φυγόδικων» αφορά την προώθηση και ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας σε θέματα έκδοσης φυγόδικων ή οποιουδήποτε προσώπου με σκοπό την ποινική δίωξη ή την εκτέλεση ποινής για αδικήματα.

Η υπογραφή των συνθηκών καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται σε θέματα έκδοσης φυγόδικων και νομικής συνεργασίας, αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Προστίθεται ότι τα δύο κράτη υποστηρίζουν σθεναρά την προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων, ώστε η συνεργασία να είναι επωφελής για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας των δύο χωρών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως δήλωσε ότι η υπογραφή των Συμβάσεων αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να υπογράψω, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτές τις σημαντικές Συμβάσεις που εδραιώνουν και επισημοποιούν την ολοένα και πιο ενεργή και παραγωγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών», είπε η Υπουργός.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.