Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας, λέει η ΠτΒ

Παραμένουμε ταυτισμένοι με τον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού, για αυτό και απευθυνόμαστε στη διεθνή κοινότητα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών, ανέφερε το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, σε επιμνημόσυνο της λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ, Στυλιανού Λένα, Σωτήρη Τσαγγάρη και Δημητράκη Χριστοδούλου, που τελέστηκε στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στα Χανδριά της Λεμεσού.

“Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το αυτονόητο που είναι η ελευθερία και η επανένωση της πατρίδας μας με την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις ευρωπαϊκές αρχές και στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» , ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής

Είπε ότι η Άγκυρα παραμένει αδιάλλακτη στη θέση της για λύση δύο κρατών, εντείνει τις προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες της μέσα από την εργαλειοποίηση της μεταναστευτικής κρίσης σε βάρος του λαού της Κύπρου και δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με τη διάνοιξη μέρους του παραλιακού της μετώπου.

«Η αδιαλλαξία και οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας συνιστούν παράγοντες που υπονομεύουν σοβαρά τις προσπάθειες για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και αποτελούν αποσταθεροποιητικό παράγοντα όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη των συνομιλιών. «Απευθυνόμαστε στη διεθνή κοινότητα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία μας και αποδεικνύουν την ειλικρινή βούληση της δικής μας πλευράς”, σημείωσε.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στη ζωή των τριών παλικαριών της Κύπρου και εξήρε τη θυσία τους. «Οι τρεις αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ιερομάρτυρες Στυλιανός Λένας, Σωτήρης Τσαγγάρης και Δημητράκης Χριστοδούλου, στο σύγχρονο έπος που έγραψε με τους αγώνες και τις θυσίες του ο κυπριακός ελληνισμός, υπηρέτησαν ως τη τελευταία τους πνοή αθάνατα υψηλά ιδεώδη, ποτίζοντας με αίμα τα χώματα της λεβεντομάνας Πιτσιλιάς, μπολιάζοντας τη γη και τους ανθρώπους της» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες μας είναι η ελευθερία και η επανένωση της πατρίδας μας, «αυτή θα είναι η καλύτερη απόδοση τιμής, η μεγαλύτερη αναγνώριση και ένδειξη σεβασμού για το Στυλιανό Λένα, το Σωτήρη Τσαγγάρη και το Δημητράκη Χριστοδούλου. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για όλους τους ήρωες της Κυπριακής ελευθερίας, η πολυτιμότερη κληρονομιά στα παιδιά μας».

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Στυλιανού Λένα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy