Συμβλητική στις προσπάθειες άρσης αδιεξόδου και ισχυροποίησης της ΚΔ η ΔΗΠΑ, λέει ο Μ. Καρογιάν

Ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò ê. Íßêïò ×ñéóôïäïõëßäçò ðñïåäñåýåé óýóêåøç ôïõ Åèíéêïý Óõìâïõëßïõ, Ëåõêùóßá 30 Ìáñôßïõ 2023.

Η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι συμβλητική των ευρύτερων προσπαθειών, που στόχο έχουν την άρση του αδιεξόδου, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ισχυροποίηση της θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί με διάφορους τρόπους την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τη δημιουργία τετελεσμένων, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, το πρώτο υπό την προεδρία, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Καρογιάν είπε πως το κόμμα του σε αυτή την κατεύθυνση θα πορευτεί, διαβεβαιώνοντας ότι «με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων θα έρθουν και καλύτερες μέρες».

Αναφερόμενος στην ενημέρωση που είχαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καρογιάν είπε πως «ήταν μια ενδελεχής και πολύ σοβαρή ανάλυση», για να σημειώσει ότι τους βρίσκει «απόλυτα συμφώνους» αυτή η πρωτοβουλία, το περιεχόμενο της.

Όπως ανέφερε «οι πρώτες επαφές που είχε θεωρώ ότι είχαν ένα θετικό πρόσημο», για να σημειώσει ωστόσο ότι «έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε».

Επιπροσθέτως, ο κ. Καρογιάν είπε πως είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, που βρίσκεται σήμερα και πως μπορεί να αξιοποιηθεί, όχι ως εναλλακτική των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ως υποστηρικτική των προσπαθειών μέσα στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, για τη διασύνδεση των ευρωτουρκικών και τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν και για την ΕΕ και για όλους τους συντελεστές μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία.

«Βρίσκω τη σημερινή συζήτηση πολύ υποβοηθητική, δημιουργική και ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε. Κοινή είναι η προσπάθεια, κοινές οι στοχεύσεις. Μπορεί ο κάθε ένας να έχει τις επιμέρους διαφορετικές του προσεγγίσεις το σημαντικό, όμως, είναι να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί επιτυχής έκβαση αυτών των προσπαθειών θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους μας», πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι «μια ενδεχόμενα αρνητική εξέλιξη δεν νομίζω να ικανοποιεί κανένα και δεν νομίζω να προσθέτει και κάτι».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy