Συμβολική παρά ουσιαστική η αποστολή Ντι Κάρλο στην Κύπρο

Περισσότερο συμβολική είναι η κίνηση της Γραμματείας του ΟΗΕ να στείλει τη Γενική Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις και Υποθέσεις Ειρήνης του Οργανισμού Ρόζμαρι Ντι Κάρλο για διερευνητικές επαφές στην Κύπρο εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ στη Νέα Υόρκη Πανίκκος Παναγιώτου, η κίνηση αυτή δρομολογήθηκε εκ μέρους της Γραμματείας, για να συνεχίσει να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών μέχρι το 2023 που θα ολοκληρωθούν οι εκλογές σε Κύπρο και Τουρκία.


Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν ότι στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Ταγίπ Ερτογάν, ο ΓΓ του ΟΗΕ παρουσιάστηκαν διαφορετικές απόψεις σε σχέση με την προοπτική καθόδου της κ. Ντι Κάρλο κάτι που θα διαπιστωθεί, όπως εκτιμάται, στη σημερινή συνάντηση Γκουτέρες Τατάρ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ, δεν υπάρχει οποιονδήποτε ενδιαφέρον στην Ουάσιγκτον για την κινητικότητα στο Κυπριακό καθώς περισσότερο απασχολεί τους Αμερικανούς το φλέγον ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.