Στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων η Υπ. Δικαιοσύνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στη βία στους αγωνιστικούς χώρους, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λευκωσία, Κύπρος.

Στις εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων, που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο στις 8 και 9 Ιουνίου θα λάβει μέρος  η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου, στην Ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκονται σημαντικά θέματα όπως η διακίνηση και η ασφάλεια στη ζώνη Σένγκεν, ενέργειες για την επιθετικότητα της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και ενημέρωση για τις προτεραιότητες της Ισπανίας, η οποία αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου 2023.

Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν επίσης μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την πρόσβαση σε πληροφορίες, την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, η ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου, και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης, κατά την διάρκεια επίσημου γεύματος την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα συζητηθεί το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy