Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Άλλο γενική εκτίμηση, άλλο αγοραία αξία ακινήτου

Η γενική εκτίμηση είναι χρήσιμη μόνο για σκοπούς φορολογίας και δεν αντιπροσωπεύει την αγοραία αξία του ακινήτου. Αυτό θα αναγράφουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας, καθώς το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας συμφώνησε στην ανάγκη διευκρίνισης, για εξάλειψη των παρερμηνειών και των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εσφαλμένη αντίληψη που κυριαρχεί. Η πρόταση ήταν μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου δήλωσε ότι «όπως μας έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας εντός Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί και επισήμως από το Τμήμα το εν λόγω μέτρο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και επιτυχία του Συμβουλίου, η οποία πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργούνται, επειδή ιδιοκτήτες και δυνητικοί αγοραστές θεωρούν ότι η γενική εκτίμηση που διενήργησε το Κτηματολόγιο αφορά στην αγοραία αξία του ακινήτου. Δυστυχώς είναι κάτι το οποίο εξακολουθεί να συμβαίνει παρά τις διευκρινιστικές ανακοινώσεις που έχουμε εκδώσει, τόσο εμείς όσο και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η γενική εκτίμηση του Κτηματολογίου είναι χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες, καθώς αποκτούν πρόσβαση εύκολα και γρήγορα στα αποτελέσματα της εκτίμησης των ακινήτων που τους ενδιαφέρουν, αλλά μόνο για γενικότερη ενημέρωση τους και για σκοπούς φορολογίας. Οι τιμές δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, όπως για παράδειγμα η αγορά/πώληση, η επένδυση, η δανειοδότηση και η απαλλοτρίωση ακινήτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.