Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας: Ραφαέλα Μιλτιάδου και Μαρίνα Κυριάκου οι Πρέσβειρες Οδικής Ασφάλειας για το 2021


Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, προέδρευσε σήμερα συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυς Γιολίτη.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣτο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφαλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ήταν ο ορισμός των Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας για το έτος 2021. Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τόνισε ότι για να πετύχουμε το στόχο για μηδενικές απώλειες στους δρόμους μας, η αλλαγή κουλτούρας και οδικής συμπεριφοράς επιβάλλεται. Η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και η απόκτηση ευσυνειδησίας απαιτεί μεθοδική δουλειά, σε διαρκή βάση, σε όλα τα επίπεδα, από την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία γενικότερα.

Για τον λόγο αυτό, ο θεσμός των Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας κρίθηκε αναγκαίος από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της οδικής ασφάλειας. Ο ορισμός των Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας περιλαμβάνεται στις δράσεις του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030.

Στη συνέχεια οι δύο Υπουργοί ανέφεραν ότι ως Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας επιλέγονται συνήθως πολίτες, που μέσα από τις δράσεις τους αλλά και τη στάση ζωής τους λειτουργούν ως θετικά πρότυπα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.  Επεσήμαναν επίσης ότι, η επιλογή της κυρίας Ραφαέλας Μιλτιάδου και της κυρίας Μαρίνας Κυριάκου, δύο νέων ατόμων, με ενεργή δράση και δυναμική παρουσία, συμβαδίζει απόλυτα με τους στόχους του συγκεκριμένου θεσμού.

Επιπρόσθετα σημειώθηκε  ότι, στο πλαίσιο του θεσμού οι Πρέσβειρες Οδικής Ασφάλειας θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε διάφορες σχετικές δράσεις όπως σε εκστρατείες διαφώτισης, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς επίσης σε διαλέξεις, ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια, διαγωνισμούς, δραστηριότητες  για ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και στους φοιτητές.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ευχαρίστησε τις Πρέσβειρες Οδικής Ασφάλειας και ευχήθηκε καλή αρχή στο Έργο τους καθώς και μια παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία με τη Μονάδα Οδικής Ασφάλειας στον μεγάλο αγώνα για τη μείωση των οδικών συγκρούσεων, με στόχο το «Όραμα μηδέν».

Από πλευράς της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης  κα Έμιλυ Γιολίτη ευχαρίστησε την κυρία Ραφαέλα Μιλτιάδους και την κυρία Μαρίνα Κυριάκου που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας να αναλάβουν τον ρόλο αυτό και υπογράμμισε ότι η βοήθεια του Υπουργείου της και της Αστυνομίας είναι δεδομένη.

Με τη σειρά τους η κυρία Ραφαέλα Μιλτιάδους και η κυρία Μαρίνα Κυριάκου ευχαρίστησαν τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους και δήλωσαν έτοιμες για τον κοινό αγώνα για την μείωση των οδικών συγκρούσεων στην Κύπρο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.