Σύμβουλοι κυβέρνησης – Πρέπει να τεθεί ένα τέρμα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τονίζουν Ατταλίδου και Μουσιούττας

Πρέπει να τεθεί τέρμα σε φαινόμενα του παρελθόντος όταν σύμβουλοι της κυβέρνησης παρέμεναν στην δημόσια υπηρεσία, σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύρος Μουσιούττας είπε ότι χθες έγινε προφορική παρουσίαση του κυβερνητικού νομοσχεδίου στην επιτροπή θεσμών και με βάση τα κριτήρια που τίθενται καθορίζεται η σύμβαση των συμβούλων-συνεργατών, δεν υπάρχουν υπερπρονόμια και δεν δημιουργείται οποιαδήποτε δημοσιοϋπαλληλική σχέση.

Από την πλευρά της η βουλεύτρια των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου τόνισε ότι έχουν ξεφύγει τα πράγματα όσον αφορά τους διορισμούς των συμβούλων και πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Την ίδια ώρα η κυρία Ατταλίδου εξέφρασε φόβους ότι από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου που δικαίωσε τις 4 συνεργάτιδες της κυβέρνησης Αναστασιάδη, κάποιοι από τους σημερινούς συμβούλους ή κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, πιθανόν να την αξιοποιήσουν για να παραμείνουν μόνιμα στη δημόσια υπηρεσία.

Όπως τόνισε αυτό το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει αφού η ιδία θέτει σχετικά ερωτήματα και δεν παίρνει απαντήσεις.

Η κυρία Ατταλίδου χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ αλλά και του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Σημείωσε δε ότι λόγω της κοινωνικής αντίδρασης υπήρξε άτακτη υποχώρηση από μέρους της κυβέρνησης αποσύροντας κάποιους συμβούλους που κακώς διόρισε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy