Σύμβουλοι-Προεδρικό: Για «λαϊκισμό» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο Μ.Πελεκάνος

Παρακολουθούμε τον λαϊκισμό με τον οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν, με όποιο τρόπο, να εξεύρουν αφορμές για να επιτεθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισχυρίζεται σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑναφερόμενος στα ζητήματα που εγείρονται και «καταδεικνύουν μια στοχοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας», ο κ. Πελεκάνος διερωτάται πως «από πέραν των 9.000 υπαλλήλων που απέκτησαν το καθεστώς του αορίστου διαρκείας, επέλεξαν να στοχοποιήσουν 4 υπαλλήλους που υπηρετούν στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Υποστηρίζει ότι «από όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή από τους καθ’ ύλην αρμόδιους διευθυντές τμημάτων, οι εν λόγω 4 εργαζόμενοι είχαν κάθε δικαίωμα και πληρούσαν τις προϋποθέσεις να καταστούν υπάλληλοι αόριστου διάρκειας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίζεται επίσης ότι «παραγνωρίζουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τα μέτρα που η Κυβέρνηση έλαβε προκειμένου να τερματιστεί ένα διαχρονικό φαινόμενο».

«Η οποιαδήποτε άρνηση του Προϊσταμένου Διοίκησης της Προεδρίας θα αποτελούσε με βάση τις οδηγίες της ΕΕ και την ισχύουσα νομοθεσία κατά το συγκεκριμένο χρόνο, κατάφορη και παράνομη παραβίαση των δικαιωμάτων των εν λόγω εργαζομένων», υποστηρίζει.

Μετά τα πιο πάνω, που από μόνα τους «αποδεικνύουν την πολιτικοποίηση ενός θέματος» που αφορά νόμιμα δικαιώματα εργαζομένων, σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, «το ερώτημα που αποδεικνύει τις προθέσεις όσων εγείρουν το θέμα, είναι γιατί κατ΄ αντίθεση των θεσμίων παρέλειψαν προ της έγερσης του θέματος να ζητήσουν τη γνωμάτευση του καθ’ ύλην από το Σύνταγμα αρμοδίου που δεν είναι άλλος από τον Γενικό Εισαγγελέα».

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι «η Προεδρία δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια σε ηθελημένες πολιτικές σκοπιμότητες που είναι ο κύριος στόχος της αντιπολίτευσης».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.