Συναγερμός στο CHP μετά την απόφαση για φυλάκιση Καφταντζίογλου

Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας για φυλάκιση και επιβολή πολιτικής απαγόρευσης στην Προέδρο της Επαρχιακής Κωνσταντινούπολης του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τσανάν Καφταντζίογλου προκαλεί συναγερμό στην τουρκική αντιπολίτευση. Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου κάλεσε επειγόντως όλους τους βουλευτές του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις 2 από τις 5 υποθέσεις κατά της Τσανάν Καφταντζίογλου εγκρίνοντας ωστόσο τις άλλες τρεις. Με βάση την απόφαση επικυρώθηκε η καταδίκη της σε φυλάκιση 4 ετών 11 μηνών και 20 ημερών με την κατηγορία της προσβολής δημόσιου λειτουργήματος , δημόσιας προσβολής της Τουρκικής Δημοκρατίας και προσβολής του Προέδρου μέσω των αναρτήσεών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ: «Όλοι οι βουλευτές του κόμματός μας, ξεκινάτε αμέσως για την επαρχιακή μας προεδρία».

Στην πρώτη της δήλωση, η Τσανάν Καφταντζίογλου αναφέρει: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με κάθε τρόπο μέχρι να στείλουμε το κακό που βρίσκεται στην εξουσία και να διασφαλίσουμε το κράτος δικαίου, όχι μόνο για τον Τζανάν Καφταντζίογλου αλλά και για τα 84 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή τη χώρα. Ποτέ μα ποτέ μην χάνετε την ελπίδα σας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.