Συνάντηση ΑΚΕΛ με ΕΤΥΚ για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον τραπεζικό τομέα με επίνετρο την Ελληνική Τράπεζα

Συνάντηση με την ΕΤΥΚ είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον τραπεζικό τομέα, ειδικότερα, οι εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα, έπειτα από τις μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης της Τράπεζας για απολύσεις προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, συναντήθηκε σήμερα με την ΕΤΥΚ για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον τραπεζικό τομέα. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα, έπειτα από τις μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης της Τράπεζας για απολύσεις προσωπικού.

Τη διαχρονική αυθαιρεσία των διοικήσεων των τραπεζών, η οποία δυστυχώς γίνεται ανεκτή από την κυβέρνηση, πληρώνουν οι καταθέτες και οι δανειολήπτες με τις υπερχρεώσεις και τις κακές τραπεζικές πρακτικές, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τραπεζικό τομέα. Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της Ελληνικής, χθες ήταν οι εργαζόμενοι άλλων τραπεζών και αύριο πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο ετσιθελισμός που παρατηρείται σήμερα, ενισχύεται και ως αποτέλεσμα της υπερσυγκέντρωσης του τραπεζικού τομέα, κάτι που δεν συμβάλλει στη λειτουργία ενός σταθερού και αξιόπιστου τραπεζικού συστήματος, ικανού να χρηματοδοτεί αποτελεσματικά τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Από θέση αρχής, το ΑΚΕΛ επιμένει στην προστασία των εργαζομένων και στο σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων. Καλεί την κυβέρνηση να μεσολαβήσει, έτσι ώστε να δοθεί χώρος σε ένα ουσιαστικό διάλογο, χωρίς απειλές και εκβιασμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.