Συνάντηση ΑΚΕΛ με ΟΣΑΚ – Στο επίκεντρο το ΓεΣΥ και η ανάγκη στήριξης των νοσηλευτηρίων

«Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Μάριο Κούλουμα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων του ΑΚΕΛ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 χρόνων από την εισαγωγή του ΓεΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΑΥ, και θα συναντηθεί με τον ΟΚΥΠΥ καθώς και με άλλους φορείς.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επανέλαβε τη στήριξη του Κόμματος στο ΓΕΣΥ και παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη για αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ελλείψεων που παρατηρούνται χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία και ο χαρακτήρας του συστήματος. Το ΓΕΣΥ πρέπει να παρέχει ισότιμες, καθολικές και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος καθώς και σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό με ποιοτικούς δείκτες και πρότυπα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη δημιουργίας πρωτοκόλλων και διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Στη συνάντηση διατυπώθηκε ευρεία συναντίληψη σε όλα τα συζητηθέντα ζητήματα και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Συνδέσμου και του ΑΚΕΛ.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Νίκος Κέττηρος».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy