Συνάντηση ΑΚΕΛ με Προοδευτική Κ.Φ – Τα ψηλά ενοίκια τροχοπέδη για τους φοιτητές

«Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το κόστος των ενοικίων, το οποίο, σε συνδυασμό με τη συνολική αύξηση του κόστους διαβίωσης, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές και οι οικογένειες τους. Εδώ και χρόνια οι φοιτητές αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει οξυνθεί, αφού τα ενοίκια καταγράφουν σημαντική αύξηση. Πρόσθετα, η αύξηση στα καύσιμα αποτρέπει πλέον και αυτούς που τα τελευταία χρόνια επέλεγαν, λόγω των ψηλών ενοικίων, να πηγαινοέρχονται από το χώρο κατοικίας τους, στην πόλη σπουδών τους.

Ο μη επαρκής αριθμός εστιών στα δύο δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και ο μεγάλος αριθμός των σπουδαστών που φοιτούν σε αυτά, οδηγούν αναπόφευκτα τους φοιτητές να ενοικιάζουν, με τα ενοίκια να είναι υπερβολικά ψηλά. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και για τους φοιτητές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού οι εστίες που υπάρχουν γύρω από αυτά είναι ιδιωτικές και τα ενοίκια είναι απαγορευτικά ψηλά.

Ως αποτέλεσμα των πολύ ψηλών ενοικίων φοιτητές για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν αναγκάζονται είτε να εργάζονται, είτε ακόμα και να τερματίζουν τις σπουδές τους.

Δυστυχώς η αδυναμία των φοιτητών να βρουν φθηνή φοιτητική στέγη, είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής, από πλευράς της Κυβέρνησης, στην οποία να εντάσσεται και η φοιτητική στέγη.

Κατά την συνάντηση, εκ μέρους του ΑΚΕΛ έγινε ενημέρωση για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος αναφορικά με το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται πάντα δίπλα στο φοιτητικό κίνημα και συμπαραστάτης στην διεκδίκηση προσιτής φοιτητικής στέγης».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.