Συνάντηση ΑΚΕΛ με Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου – Στο επίκεντρο οι εκποιήσεις και τα επιτόκια

«Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ Στέφανο Στεφάνου είχε σήμερα συνάντηση με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Άριστος Δαμιανού και ο Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας και τις εκποιήσεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις αυξήσεις στα επιτόκια καθώς και οι επιπτώσεις στην Κυπριακή οικονομία από την εφαρμογή των αμερικανοβρετανικών κυρώσεων.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις το Κόμματος αναφορικά με τις εκποιήσεις και τα επιτόκια. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες για νομοθετικές ρυθμίσεις που λαμβάνει το ΑΚΕΛ ενώπιον της Βουλής αναφορικά με την πρόσβαση των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη και την ρύθμιση της εθελοντικής ανταλλαγής ακινήτων στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων.

Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής από το Κράτος για διασφάλιση του δικαιώματος στη στέγη αλλά και για στοχευμένη στήριξη των δανειοληπτών από τις συνεχείς αυξήσεις στα επιτόκια».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy