Συνάντηση Ανδρέα Μαυρογιάννη με ΠΟΕΔ: «Οι δάσκαλοί μας, αποτελούν τη μαγιά της Παιδείας»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Στο πλαίσιο του δημόσιου διάλογου που διεξάγει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, με φορείς και εκπροσώπους της Παιδείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη στα Γραφεία της Οργάνωσης, συζητήθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που άπτονται της προδημοτικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για τους τρόπους αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, του δημόσιου σχολείου, αλλά και την προαγωγή και κατοχύρωση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της ΠΟΕΔ.

Am Poed4 Scaled

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εκλογικό Επιτελείου του Ανεξάρτητου Υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, προστίθεται:

«Οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελούν τη μαγιά της Παιδείας. Το κράτος, θα πρέπει να καταστεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοί μας για τη μόρφωση των παιδιών μας».

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. «Ακούσαμε εισηγήσεις τις οποίες μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα μας, για την αναβάθμιση της Παιδείας και δημιουργίας των προοπτικών, για ένα καλύτερο αύριο», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την Παιδεία, θα συνεχιστεί εκτενέστερα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου ανέφερε ότι, καταγράφηκαν με θετικό πρόσημο τα θέματα που αφορούν την Παιδεία του τόπου, τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου.

Πρόσθεσε ότι, είναι κοινή παραδοχή πως η εκπαίδευση και η Παιδεία αποτελούν σημαντικό πυλώνα για την πρόοδο της κάθε κοινωνίας και της πατρίδας μας. «Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και η δημόσια εκπαίδευση», σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.