Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με Βρετανούς εμπειρογνώμονες για θέματα σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος

Έλα στο Google News

Δύο Βρετανοί Αξιωματικοί της Αστυνομίας της Αγγλίας και Ουαλίας, εμπειρογνώμονες στους τομείς του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και της ανάλυσης πληροφοριών, βρίσκονται στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη, τον Υπαρχηγό Αστυνομίας Στυλιανό Παπαθεοδώρου και Ανώτερους Αξιωματικούς, Διευθυντές Τμημάτων, της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σκοπός της επίσκεψης των εμπειρογνωμόνων, είναι η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και η υιοθέτηση από τα δύο Αστυνομικά Σώματα, ενιαίου τρόπου αντιμετώπισής τους, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με την Αστυνομία της Αγγλίας και Ουαλίας.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας υποδέχθηκε τους δύο εμπειρογνώμονες, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου προέβη σε σχετική παρουσίαση, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι διεργασίες των δύο εμπειρογνωμόνων κατά τις επισκέψεις τους στα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας τις προηγούμενες δύο μέρες.

Είχε προηγηθεί κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης των δύο Βρετανών εμπειρογνωμόνων, την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, μία πρώτη συνάντηση του κ. Μιχαηλίδη και του κ. Παπαθεοδώρου, μαζί τους, στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Παρών στις δύο συναντήσεις ήταν και ο Αρχηγός Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων Chris Eyre.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δύο εμπειρογνώμονες έτυχαν ενημέρωσης για τις τάσεις του εγκλήματος, τις δομές της Αστυνομίας Κύπρου και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της Δύναμης. Ακολούθησαν, επισκέψεις τους στα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας, όπως το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Γραφείο Καταπολέμησης Τρομοκρατίας.

Οι δύο εμπειρογνώμονες προέβησαν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για τρόπους βελτίωσης και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τη συνάντηση της Παρασκευής ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους δύο εμπειρογνώμονες και την Αστυνομία Αγγλίας και Ουαλίας, για την εποικοδομητική τους παρουσία στην Κύπρο, ενώ οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Αστυνομικών Σωμάτων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.