Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή του FRONTEX

Συνάντηση μεταξύ του Αρχηγού Αστυνομίας, κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και του Περιφερειακού Διευθυντή του FRONTEX (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής), κ. Γρηγόρη Αποστόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής της Υ.Α.&Μ., Αστυνόμος  Α΄, Θ. Χατζηκυριάκου, ο Διευθυντής Γραφείου Αρχηγού Αστυνομίας, Ανώτ. Αστυνόμος Μ. Αγιώτης, καθώς και ο επιχειρησιακός συντονιστής του FRONTEX στην Κύπρο και στην Ελλάδα, κ. Μ. Μιχαήλ, έγινε ανασκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με τη μετανάστευση στην Κύπρο και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Συζητήθηκε, εξάλλου, η ενδυνάμωση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και FRONTEX, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της στήριξης που προσφέρει ο συγκεκριμένος Οργανισμός στην Κύπρο, ιδιαίτερα στον τομέα της επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Ο Οργανισμός FRONTEX συντονίζει την επιχειρησιακή συνεργασία των κρατών μελών για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.. Είναι αρμόδιος για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των Κρατών Μελών, με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της διέλευσης των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων. Συγχρόνως, συμβάλλει στην καταπολέμηση σοβαρών μορφών εγκληματικότητας με διασυνοριακή διάσταση, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας εντός της Ε.Ε..

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.