Συνάντηση Αβέρωφ με ΡΤΚ και επιδίωξη συνάντησης με κόμμα του Τατάρ – «Θα πήγαινα και κολυμπώντας στη Γενεύη»

Συνάντηση με τον Πρόεδρου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Ερχιουρμάν θα έχει την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και θα επιδιώξει συνάντηση και με το κόμμα του Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση την Τετάρτη θα γίνει στα γραφεία του ΡΤΚ στα κατεχόμενα.

Ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις το απόγευμα ύστερα από συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου στο γραφείου του στο ΚΕΜΑ, είπε εξάλλου ότι «και περπατητός και κολυμπώντας» θα πάει στη Γενεύη, αν του ζητηθεί, για την άτυπη πενταμερή συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε ευχαριστίες στον Πρόεδρο Βασιλείου που τον υποδέχθηκε και αντάλλαξαν απόψεις για το εθνικό ζήτημα, λέγοντας ότι οι διεργασίες συνεχίζονται από το διεθνή παράγοντα και έχει οριστεί ήδη η άτυπη συνάντηση στη Γενεύη.

«Χαιρετίζουμε τη θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας και είχα την ευκαιρία με ένα γνώστη του κυπριακού προβλήματος να συζητήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας», είπε.

Προτεραιότητά μας, πρόσθεσε, «είναι αυτή τη φορά να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη και προς αυτή την κατεύθυνση προσωπικά θα κάνω ό, τι μπορώ ακούγοντας απόψεις και εισηγήσεις όπως του Προέδρου Βασιλείου, ακούγοντας απόψεις των Τουρκοκυπρίων που υποστηρίζουν την επανένωση της πατρίδας μας, που απορρίπτουν τη λύση δύο κρατών και με πολιτικές ηγεσίες που συμμερίζονται το όραμα για την επανένωση της πατρίδας μας, στο να συμβάλουμε να ξανανοίξει το παράθυρο ελπίδας για τον κυπριακό λαό».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι την Τετάρτη συναντάται με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και την Πέμπτη, όπως είναι γνωστό, θα επισκεφθεί στα γραφεία του τον ΓΓ το ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι «(είναι) καθήκον και υποχρέωσή μας να εργαστούμε για το καλό του τόπου μας».

«Θα συναντηθώ με όλους που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, αλλά και θα προσπαθήσω και συνάντηση και με το κόμμα του Τατάρ γιατί είναι και αυτός ένας από τους ανθρώπους που θα διαμορφώσουν την τελική πρόταση, ανεξάρτητα των δημόσιων δηλώσεών του, που διαφωνώ κάθετα, θα προσπαθήσω να συναντηθώ και με το κόμμα του, για να ακούσουν τις απόψεις μας , πως μία είναι η Κύπρος και δεν μπορεί να μοιραστεί», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ασχέτως του τι λέει ο κ. Τατάρ, θα προσπαθήσει να συναντηθεί μαζί τους «για να τους πω και να επαναλάβω, μια είναι η Κύπρος και είναι για το συμφέρον ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να παραμείνει ενωμένη η Κύπρος, μια Κύπρος μπήκε στην Ευρώπη και μια ενωμένη Κύπρος πρέπει να συνεχίσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε άλλη ερώτηση αν θα συνοδεύσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τον ΠτΔ στη Γενεύη, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ίδιος «και περπατητός και κολυμπώντας θα πήγαινα να συνοδεύσω τον Πρόεδρο σε αυτή την ιστορική συνάντηση για τον τόπο».

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν απευθύνθηκε επίσημη πρόταση στα κόμματα επανέλαβε «εάν μου ζητηθεί, σας είπα και περπατητός και κολυμπώντας θα πήγαινα, να είμαι εκεί σε αυτήν την ιστορική συνάντηση για το μέλλον του τόπου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.