Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Υπ. Ενέργειας του Ισραήλ – Συναντήσεις και με τον Πρόεδρο – Πρωθυπουργό

Συνάντηση με την νέα Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Karine Elharrar είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, η στενή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας είναι σημαντική και για τις δύο χώρες  σε διμερές επίπεδο και αποτελεί και κλειδί για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ενωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων για τις διμερείς σχέσεις, τις εξελίξεις στην περιοχή, την περιφερειακή συνεργασία, το Κυπριακό και τις σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός σε χωριστές συναντήσεις από τον Πρόεδρο Isaac Herzog και από τον Πρωθυπουργό Naftali Bennett, με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, το Κυπριακό, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.