Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τσίπρα: «Η παρουσία ΕΕ στις διαπραγματεύσεις λειτούργησε πάντα θετικά»

Την πεποίθηση ότι η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία διαπραγματεύσεων του Κυπριακού μπορεί να λειτουργήσει θετικά, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, επίσης, ότι αυτό αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά όπου και η παρουσία της ΕΕ λειτούργησε σε αρκετά σημεία καταλυτικά. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και εντός των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του κυπριακού λαού για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και υπογράμμισε ότι όσοι πολιτικοί είναι σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να εργαστούν ώστε οι κοινωνίες να μην ξαναβιώσουν παρόμοιες τραγωδίες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε, επίσης, ότι επιδίωξη της κυπριακής Κυβέρνησης είναι η άρση του αδιεξόδου με πρωταγωνιστική εμπλοκή της ΕΕ. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές πλαίσιο είναι αντιληπτό ότι και εμείς επηρεαζόμαστε από τις εξελίξεις», ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η παρουσία της ΕΕ, όχι μόνο στη Διεθνή Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα αλλά και με την εμπλοκή τεχνοκρατών σε όλη τη διαδικασία λειτούργησε πάντα θετικά έτσι ώστε να υπάρχουν συγκλίσεις που δεν υπήρχαν σε προηγούμενα σχέδια επίλυσης του Κυπριακού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy