Συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου – Συμφώνησαν σε ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών

Σε ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών συμφώνησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο του Globsec Forum στη Μπρατισλάβα κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές. Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αντίδραση της Ελλάδας για τις κινήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Αναφορά στο ζήτημα των Βαρωσίων έκανε και ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι πρόκειται για άλλη μια προκλητική ενέργεια που παραβιάζει τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και συγκρούεται με το πρόσφατο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ.

«H ελληνική Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, αλλά και με χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την απόφαση της Τουρκίας. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει για το θέμα αυτό», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημείωσε ότι η Τουρκία οφείλει να κάνει ένα βήμα πίσω. «Αν δεν το κάνει, το θέμα θα απασχολήσει τους Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης-16ης Οκτωβρίου 2020, καθώς θα τεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και, φυσικά, την Ελλάδα», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.