Συνάντηση εντός των ημερών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου θα έχει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για να εξετάσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στην έρευνα που διενεργεί ο Διοικητής της ΚΤ σε σχέση με τις χρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες σε τραπεζικούς λογαριασμούς και υπηρεσίες τους, όπως δήλωσε πηγή του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την μελέτη των στοιχείων, όπως δήλωσε η ίδια πηγή, ο Υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει, αν προκύπτει ανάγκη, στην έκδοση διατάγματος σε σχέση με τις χρεώσεις των τραπεζών.

Επιπλέον, η ίδια πηγή χαρακτήρισε κίνδυνο για τα δημόσια οικονομικά την επικείμενη απόφαση του Εφετείου σε σχέση με τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέροντας ότι το συνολικό κόστος για το κράτος θα ανέλθει γύρω στα €840 εκατομμύρια ή στα περίπου €240 εκ. ετησίως, εξέλιξη που θα «ανατρέψει όλους τους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς», όπως τόνισε.

Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου θα είναι κατά των αποκοπών, η προσπάθεια που θα ακολουθήσει την απόφαση για την συνταγματική τροποποίηση, όπως ανέφερε, θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να αρχίσουν αποκοπές νόμιμα για να μην επιβαρυνθεί το κράτος τα €240 εκ. ετησίως.