Συνάντηση ε/κ και τ/κ κομμάτων με φυσική παρουσία έπειτα από πολύ καιρό

Για πρώτη φορά μετά που ξεκίνησε η πανδημία COVID-19 συναντήθηκαν σήμερα στο Λήδρα- Πάλας αρχηγοί ή εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων, στο πλαίσιο των συναντήσεων που διοργανώνει η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ότι ενώ οι δικοινοτικές συναντήσεις συνεχίστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι δια ζώσης συναντήσεις και η φυσική παρουσία είναι απαραίτητες για την αποτελεσματικότητα και την επιτυχή άσκηση αυτού του μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Οι συμμετέχοντες, προστίθεται, εξέφρασαν επίσης την εκτίμησή τους για τη συνεργασία της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19. Χαιρέτισαν ιδιαίτερα τη συμφωνία για το άνοιγμα των σημείων διέλευσης. «Αυτή η κοινή απόφαση αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που αποκαθιστά την ικανότητα των δύο κοινοτήτων να επικοινωνούν», σημειώνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση κάλεσαν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συνεργαστούν εποικοδομητικά και αποτελεσματικά μεταξύ τους και με τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να βρουν συμφωνία για κοινό έδαφος για πιθανή επανάληψη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση και τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας η επόμενη τακτική συνάντηση των αρχηγών ή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων ορίσθηκε για την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο Λήδρα Πάλας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.