Συνάντηση ΕΣΚ με ΥΠΕΣ – Στο επίκεντρο ο νόμος περί Τύπου και η δημοσιογραφική ταυτότητα

H εκκρεμούσα νομοθεσία περί Τύπου και ο εκσυγχρονισμός της, η δικαιοδοσία έκδοσης δημοσιογραφικής ταυτότητας και η απαλλαγή του κράτους από αυτήν, η ανάγκη ενίσχυσης της χρηστικής αξίας της ταυτότητας της ΕΣΚ και η περεταίρω αρωγή της πολιτείας προς το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των Κυπρίων δημοσιογράφων, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ένωσης με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, στη συνάντηση, “που ήταν χρήσιμη, παραγωγική και αμοιβαία επωφελής”, ηγέρθηκαν ακόμη ζητήματα μεγαλύτερης ενίσχυσης όλων των μορφών δημοσιογραφικού λόγου και της δημοσιογραφικής κοινότητας στο σύνολό της.

Στα θέματα εκσυγχρονισμού και ευρωπαϊκής εναρμόνισης της νομοθεσίας περί Τύπου, όπως και στο θέμα της δημοσιογραφικής ταυτότητας ειδικά, αναμένεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο σύντομο μέλλον, προστίθεται.

Η αντιπροσωπεία της ΕΣΚ, την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Φράγκος, η Γ.Γ. Ραλλή Παπαγεωργίου και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Στρατής, εξέφρασε την ετοιμότητα της συντεχνίας να συμβάλει στην προώθηση λύσεων για όλα τα συναφή ζητήματα που εκκρεμούν, όπως και την ικανοποίησή της για την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα του αρμόδιου Υπουργού να δοθούν λύσεις σε χρόνια στάσιμα ζητήματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κλάδο και τα ΜΜΕ γενικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy