Συνάντηση Γ.Γ ΑΚΕΛ – ΣΑΚ: Κατάληξη σε δέσμη προβλημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κυπριανού:

Είχαμε σήμερα συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου.

Ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα τα οποία τον απασχολούν. Αξιολογώντας αυτά τα οποία μας έχει πει ο Σύνδεσμος, έχουμε καταλήξει σε μια δέσμη προβλημάτων τα οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τύχουν χειρισμού και αντιμετώπισης τόσο από την ίδια την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και από το Υπουργείο αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα.

Έχουμε αξιολογήσει ως πιο σημαντική την ανάγκη να γίνει ολοκληρωμένο οργανόγραμμα για να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε ότι αφορά την στελέχωση του Αστυνομικού Σώματος της Κύπρου. Θεωρούμε ότι το τι γίνεται σήμερα είναι πολύ αποσπασματικό και δεν καταδεικνύει τις πραγματικές ανάγκες και εκεί και όπου δημιουργούνται μόνιμες ανάγκες δεν μπορούν να ικανοποιούνται απλά με υπερωριακές ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται από την πλευρά της αστυνομίας.

 GGAKEL SAK 2 scaled

Επιμένουμε λοιπόν ότι το πρώτο και κύριο είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο οργανόγραμμα το οποίο να καταδείξει τις ανάγκες της στελέχωσης και να προχωρήσουμε σε επαρκή στελέχωση του αστυνομικού σώματος.

Το δεύτερο που απαιτείται είναι να ξαναδούμε τα κριτήρια για τις προσλήψεις τις προαγωγές και τις μεταθέσεις οι  οποίες γίνονται στην αστυνομία. Πρέπει να υπάρξουν μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε ψηλά στην ιεραρχία της αστυνομίας να αποφασίζει κατά το δοκούν και κατά κανόνα με υποκειμενικά κριτήρια για το πώς γίνονται οι προσλήψεις, οι προαγωγές και οι μεταθέσεις.

GGAKEL SAK 1 scaled

Το τρίτο στοιχείο  το οποίο έχουμε συζητήσει είναι το μισθολόγιο. Έχουν ετοιμάσει μια μελέτη τα μέλη του αστυνομικού σώματος, του Συνδέσμου Αστυνομίας, μας την έχουν επιδώσει, θα την μελετήσουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει  μια προσπάθεια εξίσωσής τους με κλίμακες οι οποίες λειτουργούν σε άλλα παρόμοια τμήματα ή υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για την συνάντηση την οποία είχαμε, ήταν πολύ διαφωτιστική και θα έλεγα ολοκληρωμένη συζήτηση την οποία είχαμε και να τους πως ότι σε ότι μας αφορά ως ΑΚΕΛ θα ήμαστε πάντοτε στο πλευρό του αστυνομικού σώματος γιατί θεωρούμε ότι έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα ζητήματα της ασφάλειας στη χώρα μας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.