Συνάντηση Γ.Γ ΑΚΕΛ με Σύνδεσμο Υπαξιωματικών Κύπρου – Στο επίκεντρο τα προβλήματα και οι προβληματισμοί για Άμυνα

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη και πολύ παραγωγική συνάντηση με το Σύνδεσμο Υπαξιωματικών του Κυπριακού Στρατού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που τους απασχολούν και τις ανησυχίες τους, για την Άμυνα της χώρας μας. Ο Γενικός Γραμματέας, ανέφερε τη σπουδαιότητα και το ρόλο της ΕΦ, στις παρούσες συνθήκες, και τόνισε ότι, όσο η κατοχή συνεχίζεται, επιβάλλεται να παραμείνει ως αξιόμαχη δύναμη αποτροπής, της όποιας ξένης επιβουλής.

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ωραρίου στην Εθνική Φρουρά επισημαίνοντας ότι, δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες εργασίας. Τόνισε ότι, το θέμα θα πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα, όπως ισχύει για όλους τους υπαλλήλους και σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Ο Γενικός Γραμματέας, επεσήμανε την ανάγκη θεσμοθέτησης μόνιμης Δομής της ΕΦ με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες της.

Τόνισε την ανάγκη θέσπισης αξιοκρατικού συστήματος προαγωγών όπου, δεν θα αδικούνται τα στελέχη και όλοι θα έχουν στη βάση της προσφοράς τους, προοπτική στην ανέλιξη. Συμφώνησε με το Σύνδεσμο ότι, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, θα πρέπει να γίνουν ειδικές διατάξεις, για τη ρύθμιση των προαγωγών του υφιστάμενου προσωπικού (Μονίμων και Συμβασιούχων Υπαξιωματικών).

Ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε με το Σύνδεσμο ότι, θα πρέπει να διατηρηθεί μόνιμα το σημερινό ποσοστό των θέσεων διορισμού από Υπαξιωματικούς σε Αξιωματικούς, αφού αυτό εκτός των άλλων, εξυπηρετεί και τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς. Τονίσθηκε ότι, ενώ τα στελέχη, έχασαν όλα τα επιδόματα δύσκολων συνθηκών εργασίας, επαγγελματική σύνταξη κλπ., εντούτοις, με άστοχες ενέργειες της κυβέρνησης πλήττονται καίρια τα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα. Το ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι, θα μελετήσει πως θα στηριχθούν και πως θα διορθωθεί η διαχρονική αδικία σε βάρος τους.

Sinantisiakel 4 Scaled

Η ρύθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των Ανθυπασπιστών που δεν έγινε μέχρι τώρα, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης από το 2017, θα πρέπει να αποκατασταθεί. Ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε ότι, η αχρείαστη ταλαιπωρία που υφίστανται οι εξ Ελλάδος Υπαξιωματικοί που εργάζονται στην ΕΦ εδώ και πολλά χρόνια, για ανανέωση της άδειας παραμονής των, πρέπει να επιλυθεί.

Επισημάνθηκε ότι, είναι ανάγκη οι τροποποιήσεις των κανονισμών που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια στο ΥΠΑΜ, να προωθηθούν στη Βουλή για ψήφιση. Ενημερώθηκε ο Σύνδεσμος ότι, ετοιμάζεται μελέτη που αφορά το μέλλον τους στο ενδεχόμενο λύσης του κυπριακού με αποστρατιωτικοποίηση και τους κάλεσε να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις. Τους διαβεβαίωσε ότι, το ΑΚΕΛ θα πρωτοστατήσει ώστε, είτε να αξιοποιηθούν κατάλληλα, είτε να μην αδικηθούν.

Τέλος ο ΓΓ, τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους προς τον τόπο μας, είπε ότι, η ΕΦ και τα στελέχη της περιβάλλονται με εμπιστοσύνη από τον Λαό και ότι, το ΑΚΕΛ θα σταθεί ενεργά δίπλα στα στελέχη για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.