Συνάντηση Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ με τον ΥΠΠΑΝ για το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γ.Γ. της Κ.Ε. Στέφανο Στεφάνου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου με θέμα το νομοσχέδιο για Ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ο Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η θέση του ΑΚΕΛ είναι υπέρ της ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού, εφόσον βέβαια αυτό πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δηλαδή, ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού θα έχει συγκεκριμένη δομή, θα διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια ως βασικό στοιχείο για αναβάθμιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, θα λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και τις ευαισθησίες των φορέων και των ανθρώπων του Πολιτισμού και θα αξιοποιεί την πείρα που συσσωρεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του Πολιτισμού.

Με δεδομένη την εποικοδομητική στάση του ΑΚΕΛ κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε παράλληλα προβληματισμό για την ένταξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο.

Ως γνωστόν, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η διαχείριση των Αρχαιοτήτων ανήκει στο κράτος και δεν διαμοιράζεται ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα τυχόν μονομερείς ενέργειες που θα άλλαζαν τη διοικητική ευθύνη των Αρχαιοτήτων ενδεχομένως θα δώσει άλλοθι στο ψευδοκράτος για να προχωρήσει σε νέες αποσχιστικές ενέργειες, αυτή τη φορά σε βάρος των Αρχαιοτήτων στα κατεχόμενα.

Από πλευράς ΑΚΕΛ στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Χρίστος Χριστοφίδης και Χρίστος Χριστόφιας και ο επικεφαλής του Πολιτιστικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.