Συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης είχε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης, ο Χρίστος Χριστοφίδης, βουλευτής ΑΚΕΛ και επικεφαλής του Τομέα Παιδείας της ΚΕ ΑΚΕΛ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, με κυριότερο τις εξετάσεις τετράμηνων και τις επιπτώσεις τους σε ό,τι αφορά τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, την αύξηση της παραπαιδείας, την πίεση που δημιουργεί στους καθηγητές και το άγχος στους μαθητές.

Ο Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ εξ αρχής είχε διαφωνήσει με την εισαγωγή των ενδιάμεσων εξετάσεων και γενικότερα με την αντίληψη των κυβερνώντων για ένα εξετασιοκεντρικό σχολείο, η οποία καμιά σχέση έχει με τις σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης των μαθητών που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως είπε, όραμα του ΑΚΕΛ είναι τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα στο σχολείο, να μπορούν να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους. Το εκπαιδευτικό σύστημα να είναι προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας και προς αυτό τον στόχο στρέφονται οι προτάσεις που το ΑΚΕΛ καταθέτει εντός και εκτός Βουλής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.